Слънчев петък 13-и, но бури се задават през уикенда

Максималните температури ще са от 25 до 29 градуса

13.05.2022 | 07:11 Редактор: Здравко Черкезов

Петък ще започне със слънчево време, въпреки че утрото ще бъде сравнително хладно на места. Сутрешните температури ще са от 9 до 13 градуса. По-късно от запад ще се заоблачава. Следобед над планините от Югозападна България ще се развива купеста облачност. Възможни са кратки валежи.

Вятърът ще бъде слаб предиобед от североизток, следобед ще се обърне от юг със скорост до 20 км/час. Максималните температури в населените места ще са от 25 до 29 градуса, по Черноморието до 19-21, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще бъде слънчево в сутрешните часове, следобед ще се развива купеста облачност. Над Пирин ще прегърми и превали. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде слаб до умерен от северозапад със скорост до 30 км/ч. Максимални температури над 2500 м височина – около 4 градуса, а на 1500 м височина – до плюс 12 градуса. 

У нас, в събота ще има силни гръмотевични бури на запад, а в неделя – над Дунавската равнина. В понеделник ще вали на изток, по Черноморското ни крайбрежие ще захладнее.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК