Константинова увери: Нито една пенсия няма да остане неизплатена

Уверението идва на фона на множество проблеми в "Български пощи"

11.05.2022 | 17:52 Редактор: Здравко Черкезов

Проблемите с "Български пощи" продължават. Пенсионери продължават да се редят на опашки, за да вземат пенсиите си. Все още не е ясно и кога ще започне нормалната работа на дружеството.

На фона на проблемите вицепремиерът Калина Константинова увери, че нито една пенсия няма да остане неизплатена.

След рокадите "в Български пощи" новият директор вече е възложил проверка на кибератаката. Проверка е показала, че пощите са останали без близо 300 компютъра след хакерската атака.

"Хартиеният процес е това, което ни спасява в момента, в който всички системи са напълно сринати и трябваше да затворим пощите, ако я нямаше хартията. Предвид, че това е вторият месец, а и в момента се случва разплащането втори път на хартиен процес и предвид факта, че през миналото разплащане и на пенсиите, и на великденските надбавки, макар и да има някакво затруднение, първо, то не е в някакъв голям обем и няма да има нито един пенсионер, който да е заплашен от оставане без пенсия", обясни вицепремиерът по ефективно управление.

Според старата управа на пощите е направено необходимото. А срок за възстановяване на услугите на "Български пощи" все още няма.

Все още не може да се изчислят загубите вследствие на кибератаката. Вицепремиерът отрече да е искан и откуп. 

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК