Петков: Във време на изпитания най-важно е обединението

"Днес трябва да продължим да живеем според завета на нашите предци", пише премиерът

01.05.2022 | 09:04 Редактор: Ваня Кузманова
Петков: Във време на изпитания най-важно е обединението

"Във времето на изпитания най-важно е обединението и стремежът сам да чертаеш съдбата си", написа премиерът Кирил Петков във Facebook по повод 146 г. от Априлското въстание. 

"Днес свеждаме глава пред подвига на хилядите българи с големи сърца и мечта за свобода, които точно преди 146 години - в славния Април на 1876 г., въстават срещу османското владичество", пише премиерът. 

"Героизмът им е неописуем. Напояват с кръвта си земята на Копривщица, Клисура, Панагюрище, Батак и още десетки селища. Със саможертвата си приковават погледа на цяла Европа. Априлското въстание е най-героичната проява на нашето национално освободително движение. То е и най-масовото - увлякло цялото българско общество с една цел – свобода", пише министър-председателят.

Той допълва, че днес трябва да продължим да живеем според завета на нашите предци – заедно, в съгласие и съхранявайки българския дух.

"На този свят ден от сърце пожелавам на всеки един българин да се гордее с Родината си, да бъде отговорен към себе си и обществото, за да имаме България такава, каквато я искаме!", казва още в поздрава си премиерът.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
0 rate up comment rate down comment 0
Гюнай Хюсмен
преди 2 години
Омръзна народу лъжи и поквара политическа, било демократична или социална. Но кой ще има тази смелост да бъде Българин! Като знаем, че политика се прави с пари и от пари, а всички тези с пари са Синжир модел Свински Черва и немогат едни без други. И само надеждата в Бога остава .. Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 0
Гюнай Хюсмен
преди 2 години
Vox populi vox Dei.. разбирай ме Кире, прави ревизия и здавай на следващият Месия! Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
продажници
преди 2 години
Тези наши герои не са загинали за да робуваме на чужди интереси! България има свои приоритети и няма да търпим в управлението изпълнители на чужда воля! В ЕС инфлацията е 5-6 %, а у нас е 13%. Сега, с новите цени на газа, колко ще стане? Вие за кого работите? Кой ви избра? Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
какво обединение
преди 2 години
Оставка! Вън чуждопоклонниците от управлението на страната! Не искаме чужди интереси да определят политиката ни! Сигнализирай за неуместен коментар