Петков: Надявам се Нинова да не напусне коалицията, въпреки различията имаме добри резултати

"Продължаваме промяната" ще гласува "за" военно техническа помощ за Украйна, отново подчерта премиерът

29.04.2022 | 19:04 Редактор: Елеонора Танева

Кирил Петков не очаква БСП да напусне управляващата коалиция и да се стигне до разпад. Премиерът коментира в Букурещ заканата на Нинова. 

"Следващата седмица ще има решение на Народното събрание. Нека го видим. "Продължаваме промяната" ще гласува "за" военно техническа помощ за Украйна. По време на срещата в Киев президентът Зеленски поиска специфична помощ - да ремонтираме техни военни машини в български заводи. Надявам се, че тази помощ ще може да бъде дадена, а г-жа Нинова, като коалиционен партньор, се надявам, че няма да напусне. До този момент, въпреки различните мнения по различни въпроси, коалицията продължава да работи и да дава добри резултати", каза Петков. 

Петков, заедно с делегация, проведе работни срещи в Румъния. Той беше посрещнат от колегата си Николае Чука. По-късно се срещна и с президента Клаус Йоханис. В основата на разговорите бяха задълбочаване на двустранните отношения, регионалното сътрудничество, реализацията на инфраструктурни и енергийни проекти.

На 5 май енергийните министри на България и Румъния ще проведат съвместна среща в София за енергийната свързаност между двете страни. Коментирани са и 4 допълнителни моста над река Дунав между България и Румъния.

Одобрявате ли кампанията на премиера и ще дарите ли пари за оръжия за Украйна?

Да, много добра инициатива! Вече дарих/ще даря една заплата за целта.
8%
Не, идеята е много лоша! Не е работа на гражданите да събират пари за оръжия за чужда държава.
86%
Със смесени чувства съм след предложението, но няма да даря пари за оръжия за Украйна.
6%
Общо 5184 гласа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК