Отново няма да има военен парад на 6 май

В страната по повод празника ще има демонстрации на способности на въоръжените ни сили

30.04.2022 | 08:43 Редактор: Теодора Патронова
Отново няма да има военен парад на 6 май

С традиционния водосвет на бойните знамена и знамената светини пред Паметника на Незнайния воин в София, но без военен парад и тази година, ще бъде отбелязан 6 май - Денят на храбростта и празника на Българската армия. Това каза Митко Димитров, директор на Дирекция "Връзки с обществеността" в Министерството на отбраната. 

Ще се състои тържествен водосвет на бойните знамена и знамената светини, който ще започне в 9:00 ч. пред Паметника на Незнайния воин. При изпълнението на националния химн ще бъдат произведени 20 артилерийски салюта.

През 2020 г. и през 2021 г. заради пандемията от Ковид-19 нямаше парад на Гергьовден, като празникът беше отбелязан с прояви, съобразени с противоепидемичните мерки, съобщи БТА.

В страната по повод празника ще има демонстрации на способности на въоръжените ни сили, каза още Митко Димитров. Военнослужещи от Сухопътните войски ще покажат своите умения на учебния полигон "Ново село", от Военновъздушните сили – на летището в Граф Игнатиево. Специалните сили ще демонстрират свои способности на полигона "Црънча", а във Варна и в Бургас демонстрации ще покажат военнослужещи от Военноморските ни сили.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК