Лунен пейзаж на улица в кв. "Изгрев", пред Bulgaria ON AIR Фандъкова обеща ремонт

Жалбите до кмета на район "Изгрев" са ежедневие

25.04.2022 | 19:20 Редактор: Теодора Патронова

Улица в столичния квартал "Изгрев" ще бъде изцяло преасфалтирана, след като кметът на района отправи искане към Столичната община. Пред Bulgaria ON AIR кметът Йорданка Фандъкова заяви, че в момента се изготвя проект за ремонта на улицата.

Огромни дупки, кални локви и счупени тротоари. Така изглежда улица "Тинтява", която е основна пътна артерия за квартал “Изгрев”. 

"Много дупки има, трябва да се ремонтира повече от половината. Чупил съм джанта на тази улица, лята джанта", коментира шофьор.

Жалбите до кмета на район "Изгрев" са ежедневие. Вече няколко пъти е писал писма до Столичната община.

"Тя е много важна пътна артерия и хората с право недоволстват, че улицата прилича на лунен пейзаж", заяви кметът на район "Изгрев" д-р Делян Георгиев.

Според него вече трябва да се мисли за цялостно преасфалтиране на кварталната улична мрежа, такова не е имало повече от 40 години.

"Цялата улична мрежа в район "Изгрев" е силно амортизирана и кърпенето на дупки вече не върши работа", обясни кметът на района.

Д-р Георгиев подчертава, че районната администрация не разполага със собствен бюджет, което е проблем, когато става въпрос за по-мащабни ремонти. 

"Специално за ул. "Тинтява" в момента се изготвя проект, така че предстои да бъде ремонтирана", заяви Йорданка Фандъкова.

След ''Тинтява'' своя ред чака още една улица в район "Изгрев" - "Св. Пимен Зографски", която също има нужда от спешен ремонт. 

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
номер2
преди 2 години