fallback

Петков раздвоен - иска да прати военна помощ, но не и да се прави на "най-смелия"

Премиерът планира да посети Киев още следващата седмица

22.04.2022 | 22:10 Автор: Елеонора Танева

Премиерът Кирил Петков планира да посети Киев следващата седмица. Той ще покани и представители на четирите партии от управляващата коалиция, след като проведе разговори с тях. Това потвърдиха за Новините ON AIR от Министерския съвет. Редица европейски политици вече посетиха Киев.

Петков е убеден, че страната ни трябва да изпрати военна помощ на Украйна, но се спира от "червените линии" в коалицията.

"Като Кирил Петков, не като премиер, за мен военна помощ е абсолютно правилното нещо да се направи. Но в случая съм премиер, имам коалиционни партньори, които имат ясни "червени линии" и моята задача, не е да се правя на най-смелия", заяви той в интервю пред Нова ТВ.

Според него само, когато видят ситуацията на място, политиците ще могат да вземат информирано решение за военната помощ. 

"Надявам се, че тази седмица, докато парламентът е в почивка, ние ще си свършим работата като лидери и всеки ще направи стъпка назад, ще помисли колко е важна стабилността на България, колко е важно за украинците. И каква трябва да ни е общата позиция, вместо да хвърляме "червени линии" и да махаме знамена", добави Петков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback