Брокер: 30% от жилищата в София са празни, безумна е цената от 130 000 евро за двустаен

Все по-непосилни стават апартаментите за хора, които разчитат само на доход от заплата, коментира Страхил Иванов

21.04.2022 | 15:25 Редактор: Елеонора Танева
Брокер: 30% от жилищата в София са празни, безумна е цената от 130 000 евро за двустаен

Между 25% и 30% са незаетите имоти в София, а празните апартаменти са най-големият риск по отношение на пазара на недвижими имоти. Това заяви основателят на агенция за недвижими имоти "Явлена" Страхил Иванов.

Той уточни, че покачването на цените в България върви и с покачването на работната заплата. Според него обаче не е логично двустаен апартамент в София да струва повече от 120-130 хил. евро.

Статистиката на агенцията за недвижими имоти показва, че средната цена на сделка за София през 2021 г. е била 129 хил. евро. Иванов коментира, че тази сума става все по-непосилна за покупка от хора, които не разчитат на бизнес или дивиденти, а на работна заплата.

Според него не трябва да има предоговаряне на крайните цени при сделки "на зелено" заради поскъпването на материалите.

"Това е моментът, когато много строителни предприемачи по-трудно ще продължат бизнеса си, ако по някакъв начин прекратят договореностите си, при положение че клиентите нямат вина, а вече са платили и подписали договори. Който го направи, в никакъв случай няма да спечели доверието на гилдията и купувачите, няма да повиши имиджа си, а обратното", категоричен е Иванов.

Четете цялата статия в investor.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК