Десетки възрастни на студено заради хакерската атака: Кажете на премиера да чака

Дълги опашки се извиха и пред пощенските клонове и в Пловдив

19.04.2022 | 19:19 Редактор: Искра Ангелова

Дълги опашки от пенсионери се извиха пред пощенските клонове в цялата страна. Причината е хакерска атака срещу "Български пощи", което забавя работата на служителите.

Веселин се реди втори ден на опашка. Надява се днес да успее да вземе пенсията си.

"Нямаше пари и сега не е сигурно дали, докато стигнем, ще има, така че утре сме първи. Хората работят вътре, малко хора са, много пенсионери и си седим и чакаме и си мечтаем да вземем пари", коментира той.

В столицата възрастните хора чакаха с часове на студено пред пощенските клонове.

"Кажете на премиера да чака. Това, което ни накараха да направим - два пъти да се редим, направо подигравка. Може ли два пъти да се редим за пенсии, веднъж за пенсии и веднъж за великденска добавка Вече два часа. Вчера идвах, имаше опашка и се отказах", възмути се пенсионерът Иван.

Дълги опашки се извиха и пред пощенските клонове и в Пловдив.

"Служител отвътре не е излязъл, чакаме вече 45 минути, никой не е излязъл нищо да каже", каза друг пенсионерка.

"Проблемът е, че не им работи системата, на списъци дават парите, дават само пенсиите, сметките не можеш да си ги плащаш", сподели възрастна жена.

От дружеството обясниха, че след хакерска атака, извършена от чужбина, в системата на пощите се налага двойна проверка по списък на правоимащите и това е причината за по-бавната обработка. А специалисти работят по отстраняване на проблема.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК