За пенсионерите агнешкото остава мираж: Сега има всичко, но парите не стигат

Днес започна изплащането на добавките за Великден

15.04.2022 | 19:24 Редактор: Искра Ангелова

Днес започна изплащането на добавките на пенсионерите за Великден. Допълнителната добавка, която ще получат пенсионерите, като подкрепа за Великден, е в размер на 70 лева. Тази сума не зависи от размера на получаваната пенсия и ще достигне до над 2 милиона пенсионери.

Няколко часа след като получи добавката от 70 лева, екипът на Bulgaria ON AIR влезе в столичен магазина с Рени Димчева.

"Предпочитам да купувам неща, които по рядко използвам в нашето домакинство, например, сладките картофи, въпреки че са скъпи. Ще ги добавя към месото, а след това трябва да взема някаква салата - домати, краставици и пресен лук, за да стане празничната пролетна салата", сподели тя.

След зеленчуците - задължително на масата трябва да има козунаци и яйца. С добавката от 70 лв. кошницата не е много пълна. Рени успя да вземе козунаци, яйца, салати и гарнитура към агнешкото, за което  остават само 22 лева.

"За 20 лева, които остават, може да вземем по-малко от килограм агнешко, а това за 5 човека няма как да стигне, а едно пиле може да се приготви по приличен начин със същите продукти. Така че агнешкото засега е една мечта", допълни Рени.

Със 70 лева бюджет и без агнешко, на касата става ясно, че сметката е 64 лева.

Освен Рени, и Гинка от русенското село Тетово също очаква с нетърпение великденските празници. За себе си днес купува хляб и кисело мляко, но проверява цените и на другите стоки за празника.

"Цените са високи, няма да пазаруваме, както другите години", коментира Гинка Стоева.

Спомня си и как е пазарувала преди години.

"Чакали сме на опашки за едно парче козунак - сега всичко има, но пари няма, парите не стигат доникъде", категорична е тя.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимна
преди 2 години
Ще храни пет човека, нека те да си купят, що за слугинаж? Сигнализирай за неуместен коментар