Петков след трусовете във властта: Коалицията е стабилна, няма да има рокади

Премиерът заяви, че ще обжалва решението на съда относно ареста на Борисов

15.04.2022 | 21:55 Редактор: Ваня Кузманова

"Продължаваме промяната" официално беше учредена като партия. Съпредседатели ще са Кирил Петков и Асен Василев. Петков коментира и решението на съда за ареста на лидера на ГЕРБ - Бойко Борисов.

Премиерът отрече промяната в статута на политическия проект да е подготовка за предсрочни избори и разказа за промените в последните 100 дни управление. 

"Това от нас зависи, ние го правим, ние го променяме и изведнъж този целият шит, който ти се е случил в последната една смесица, си казваш: "Tова си заслужаваше", заяви Петков.  

Премиерът коментира определението на съда, че ареста на експремиера Бойко Борисов е незаконен. 

"Видях, че МВР трябва да плати 300 лева за това нещо. Ние ще го обжалваме, защото за нас арестът е законен", посочи Петков. 

Той допълни, че коалицията е стабилна и рокади не се предвиждат, включително и след клипа на министъра на културата Атанас Атанасов. 

"Да, грешки се случват, опитаха се да го направят, че е употребявал алкохол. Това не е вярно. Факт е, че този човек е вкарал сърцето си за културата. Аз съм абсолютно "за" депутатите да се тестват за наркотици", изтъкна премиерът. 

И заяви, че "Продължаваме промяната" ще има свои кандидати на предстоящите местни избори догодина.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
оставка
преди 2 години
Отивай си, Кире! Искаме политици, които мислят и действат за Родината си , а не от солидарност с интересите на чужди сили! Стига сме били роби на други господари! Сигнализирай за неуместен коментар