Съдът: Заповедта за арест на Борисов е "неграмотна", мотивите - "смислово непонятни"

Лена Бориславова заяви, че очакват решението на втората съдебна инстанция

14.04.2022 | 21:45 Редактор: Елеонора Танева

Правителството очаква решението на втората съдебна инстанция по казуса с ареста на бившия премиер Бойко Борисов. Това заяви говорителят на кабинета "Петков" Лена Бориславова.

В мотивите на Софийския районен съд се посочва, че доказателствата срещу Борисов, довели до задържането му, са "смислово непонятни", а заповедта за арест е "неграмотна". Освен това по разследването трима свидетели са разпитани едва след задържането на Борисов. Експремиерът посрещна новината с реакция във Facebook.

"Благодаря на българския съд. Няма никой над закона!", написа Борисов.

С подобно послание излезе и премиерът Кирил Петков минути след ареста на Борисов. От ГЕРБ излязоха с декларация в парламента, а депутатите от "Продължаваме промяната" и БСП напуснаха залата. Десислава Атанасова – председател на ПГ на ГЕРБ: 

"Арестът на Борисов е незаконен. Надявам се, че сега няма да искате закриването на Софийския градски съд, госпожо министър. Г-н клети Петков, призовавам Ви като минимум да не правите нищо повече! Още по-добре е да не говорите повече, а най-добре ще бъде отново да се върнете към търговията на дребно", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Говорителят на кабинета Лена Бориславова подчерта, че решението не е окончателно. 

"Единственото, което г-н Петков е направил, е да даде свидетелски показания. Не виждам защо някой трябва да бъде упрекван, че изпълнява гражданския си дълг. Оттам нататък нашето виждане е, че органите на реда са действали в рамките на своите правомощия. Очакваме произнасянето и на втората инстанция", коментира Бориславова.

А от младежката организация на ГЕРБ организираха флашмоб пред вътрешното министерство. От МВР заявиха, че ще обжалват решението на съда. 

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
ГЕРБ = ДПС = БСП
преди 2 години
Неприятно впечатление правят ползването на сходни с ГЕРБ опорни думи като ''неграмотно'', чрез повтарянето на които искат да подриват авторитета на управляващите. Истината обаче е друга - втора година чакаме да разберем автентични ли са кадрите с шкафчето и никой не пита защо след тях е нямало обиск. Сигнализирай за неуместен коментар