Лорер: По скалата от 1 до 10, напрежението в коалицията е около 3

"Надявам се, че ще преминаваме към принципни назначения", заяви министърът на иновациите и растежа

13.04.2022 | 16:36 Редактор: Здравко Черкезов
Лорер: По скалата от 1 до 10, напрежението в коалицията е около 3

Както споделих преди няколко дни, по скалата от 1 до 10, напрежението в коалицията е около 3. Това каза министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

На въпроса дали има непреодолими червени линии и какви са те, Лорер каза, че до момента коалицията успява да преодолява всички линии.

"И това се случва тогава, когато работим заедно в името на принципи. Когато започнем да работим в името на конкретни личности, които се издигат за конкретни постове, тогава настават по-конфликтните ситуации. Искрено аз се надявам, че ще започнем да преминаваме към принципни назначения, принципни позиции и по-малко личностни конфликти", посочи той, цитиран от БГНЕС.

За това дали към момента мисли, че правителството ще изкара пълния си 4-годишен мандат на фона на това, което се случи и в първите 100 дни и след това, Лорер заяви:

"Често споделям с приятели, че работата на изпълнителната власт е изключително вълнуваща, тъй като всички имаме дълго и стратегически планове как да направим България по-добро място в рамките на 4 години, но заедно с това всички сме наясно, че всеки един ден може да бъде последния ден от нашата работа. Така че имаме нагласа и за двете ситуации и вярвам, че пълният мандат все още е напълно възможен за този парламент", коментира министърът на иновациите и растежа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК