Филип Аврамов поиска стратегия за сектор "Култура", актьори взимат между 450 и 900 лв.

Той е подготвил и подарък за министъра на културата

11.04.2022 | 18:56 Редактор: Искра Ангелова

Актьорът Филип Аврамов, който първи направи пародиен клип, имитирайки министъра на културата, поиска от Атанас Атанасов 12-годишна стратегия за развитие на сектор "Култура". От "Продължаваме Промяната", от чиято квота е Атанасов, са на мнение, че министърът е останал неразбран от обществото и в част от реакциите се крият политически интереси.

Състоянието на културата в България предизвика актьорът Филип Аврамов да направи пародийна версия на клипа на културния министър. Според него е недопустимо един актьор да получава между 450 и 900 лева, затова спешно трябва да се мисли в посока на увеличение на заплатите в гилдията.

Имах премиера и когато научих, че двама от колегите ми буквално се чудят как да се нахранят, ми прикипя затова използвам и думата "втръснеш" в този смешен клип, който всъщност не е смешен", коментира Филип Аврамов.

Въпреки уверенията на Атанас Атансов, че са отделени 100 млн. лева повече от бюджета за "Култура", Аврамов заяви, че от години се бори и иска от Министерството да въведе стратегия за развитие на сектора, както и да има поправки в закона за меценатството, за авторското право и за радиото и телевизията.

"Моите искания не пе са политически, а за много по-добър живот в България и за актьорите", допълни актьорът.

Депутатът от "Продължаваме промяна" Настимир Ананиев е категоричен - министърът не е бил нито дрогиран, нито пиян, просто е останал неразбран.

"Всеки може да каже за това видео, което беше пуснато, отговаря ли на статута на министър. Въпросът е, че културата е в тотален застой и нещо трябваше да я събуди, и точно едно такова видео я събуди в този момент", заяви той.

В реакцията на обществото той вижда политически интереси.

"Културата 12 години беше неглижирана и виждам много култур дрегери, които се изказват, но не съм ги чул да изказват по времето на ГЕРБ, което поставя въпроса къде бяха 12 години", попита Настимир Ананиев.

А актьорът Филип Аврамов е подготвил и подарък за министъра на културата.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Наско
преди 2 години
Тоя каква гербаджийска *** е... Сигнализирай за неуместен коментар