Завръща ли се пролетта, какво време да очакваме на Великден?

Въпреки временното застудяване, температурите тръгват нагоре

11.04.2022 | 18:17 Редактор: Ваня Кузманова

Минусовите температури от тази сутрин се очаква да се повторят утре и в неделя. Въпреки това - времето на Великден ще бъде слънчево. Зимата ще се набърква в пролетта и през следващи дни, категорични са климатолозите. 

"След такова застудяване, ще последва затопляне и то наистина предстои, с изключение на днешния по-студен ден. Всички предстоящи работни дни на седмицата ще бъдат слънчеви и приятно топли, особено в следобедните часове. Не само ние се нуждаем от почивка и топлото време се нуждае от почивка. На "Връбница" съботата - не, но в неделята ще има понижение на температурите. С тази разлика, че чак толкова ниски няма да станат, колкото вчера и днес", посочи климатологът Симеон Матев.  

А нетипично топлото време през уикенда даде възможност на десетки скиори да се спуснат по бански от връх "Снежанка". Така всъщност беше сложен и край на сезона в Пампорово. 

И докато по пистите банските костюми се оказаха основно облекло, на морето връхната дреха е задължителна. След като през уикенда термометърът в Бургас достигна до 26 градуса, след падналия дъжд снощи, градусите днес са с 10 надолу. 

"Морската градина" опустя, а по крайбрежната алея се срещаха само самотни бегачи. 

Бургазлии са свикнали с хладната пролет край морето, твърдят самите те и въпреки че водата става за къпане едва през май, времето на Великден се очертава да е слънчево, но малко по-студено от нормалното за сезона.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК