Жълт код за опасен вятър, седмицата започва с дъжд

Максималните температури достигат 18 градуса

11.04.2022 | 07:20 Редактор: Елеонора Танева

Жълт код за опасен вятър е обявен за днес в 19 области в страната. 

Седмицата започва с температури от 2 до 12 градуса. Над страната ще има разкъсана облачност, значителна над Източната България, където през целия ден ще бъде дъждовно. Ще духа умерен северозападен вятър със скорост до 40 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 9 до 18 градуса, по Черноморието до 13, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

Над планините през целия ден ще бъде ветровито с разкъсана облачност. Валежи ще има в източна Стара планина. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде силен от северозапад със скорост до 50 км/ч. Максималните температури на 2500 м височина ще са около минус 7 градуса, а на 1500 м височина - до 1 градус. 

През следващите дни постепенно ще се затопля. Във вторник ще бъде хладно, ветровито и облачно, по-силно ще бъде изразена облачността над Черноморието. В сряда само утрото ще бъде хладно, през деня ще бъде слънчево и ще се затопля. Дневните температури ще са над 15 градуса. 

В четвъртък и петък ще бъде сравнително топло за сезона. Ще има разкъсана облачност, повече над западните райони, без валежи. По планините ще духат южни ветрове, които ще топят бързо снежната покривка по високите части.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК