Неоткриваем адрес и нерви: Преместиха социалната служба на "Младост" в "Студентски град"

На мястото на старата социална служба отново ще има детска градина

05.04.2022 | 19:35 Редактор: Теодора Патронова

Преместване на социална служба предизвика масово недоволство в столичния квартал "Младост". Новият адрес е в "Студентски град", а неудобството за хората е голямо. 

От 1-ви март дирекция "Социално подпомагане - Младост" вече се намира в "Студентски град" на трудно откриваем адрес. Промяната затруднява хората и те губят време и нерви в търсене на службата.

Няколко часа е отнело на Антоанета и Марин Чолакови да намерят социалната служба в "Студентски град". Идват от "Младост 3".

"Те трябва да имат все пак преценка, не знам, много е далеч на забутано място. Нито има някакъв ориентир, ние 4 часа се мотаем из района", коментира Антоанета Чолакова.

От Дирекция "Социално подпомагане" обясниха, че процесът по преместването на службата е бил дълъг и труден. В него са участвали както експерти от социалното, така и от транспортното министерство.

"Това са помещения, които сме наели от "Български пощи". Много е трудно да намериш помещение за 50 човека персонал с архив, с документация. Първо трябваше да се извиня на хората за неудобството, което сме създали, но такъв е момента!", каза директорът Дирекция "Социално подпомагане - Младост" Емил Трифонов .

Въпреки преместването, дирекцията не е спирала работа нито за ден, а на мястото на старата социална служба в ЖК "Младост 1" отново ще има детска градина. Решението е на столичния общински съвет.

"Основната причина е недостигът на места в детските градини. За "Младост" липсват 1000 места. Проектирането ще стартира в рамките на месец и след около 3 месеца ще има разрешение за строителство и ще започне фактическото строителство", обясни кметът на район "Младост". арх. Стефан Стефанов.

Изпълнителят на проекта вече е избран, а в бъдещата детска градина ще има 6 групи за около 150 деца.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
4 rate up comment rate down comment 0
аз
преди 1 година
поне да бяха казали новият адрес Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Социалната служба е на неудобно за живеещите в Младост!Като се има предвид, че хората са с увреждания за какво си говорим?За по добре можеше да я преместят в Овча купел или Илиенци.Никой не мисли за хората! Сигнализирай за неуместен коментар