Божков обвинява, Борисов отговаря: Европрокуратурата и МВР разпитвали бизнесмена

От Дубай той замеси в схемата Кирил Домусчиев и Валери Симеонов

24.03.2022 | 19:00 Редактор: Ваня Кузманова

Нова серия словесни престрелки между вътрешното министерство и прокуратурата. Причината е образуването на досъдебно производство срещу министъра на финансите Асен Василев. Обвинението съобщи, че разследва финансовия министър, а наблюдаващият прокурор си направи отвод. 

Минути след ареста на бившия премиер Бойко Борисов, бизнесменът Васил Божков написа във Facebook, че акцията е заради негови показания пред Европрокуратурата. 

"Европейската прокуратура ме намери и ме разпита, там не съм казвал нищо различно от това, което има в сигнала. След това полицията ме намeри и също ме разпита. Там също дадох сведения. Оттам нататък явно органите са решили, че има сведения за престъпления и са арестували Борисов, Горанов и Севда Арнаудова", посочи Васил Божков.  

Дали прокурорите са отишли при Божков в Дубай, или са се свързали с него по видеовръзка, не стана ясно. Божков обаче припомни схемата за рекет, в която обвинява бившите управляващи. 

"Бойко Борисов първо ме извика, както съм казвал много пъти. След това ме изпрати при Менда, която свърши работата, която ѝ беше възложена. След това ме прати при Влади, за да ми каже какво трябва да давам. След това всичко отиваше при Влади, за да го занесе на Бойко или да си го разделят с Бойко", допълни Божков.  

От ГЕРБ отрекоха за пореден път. 

"Това, което е важно да се знае, е че никога, по никакъв начин лев, евро, долар, стотинка, не а ми е носил Горанов. Ако ми е донесъл, аз се заклевам във внуците си", каза бившият премиер Бойко Борисов. 

Въпросът дали Божков е викан от Борисов в резиденция "Бояна" обаче остана без отговор. Две нови имена в хазартната схема посочи Васил Божков – Кирил Домусчиев и Валери Симеонов. 

"Той изпълнява поръчки на ГЕРБ. Бойко се обади на Дани Кирилов как да замотае проектозакона за ограничаване на рекламата", допълни Васил Божков.   

По думите на Васил Божков, парите предавани на Горанов и Арнаудова са 20% от печалбата на бизнеса му, тоест десетки милиони левове. А по ирония двата брифинга завършиха в съзвучие.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Кой не си свърши работата при арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова?

МВР не събра достатъчно доказателства и не спази точките на закона.
15%
Прокуратурата брани бившите управляващи, налице са достатъчно доказателства.
53%
Няма основания да бъдат арестувани, всичко е организирана от новата власт постановка.
29%
Европейската прокуратура и Лаура Кьовеши са причина за създалото се напрежение.
2%
Общо 1077 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Читател
преди 2 години
Колоната за цзс,става все по голяма.Бургаският "патриот",доста време размахваше документи уличаващи Домусчиев в далавера за милиони,но секна отведнъж,когато споразумението влезе в действие. Сигнализирай за неуместен коментар