Трифонов: Лъжите няма да ни спрат да правим това, което ни повелява моралът

Лидерът на ИТН мотивира решението за номиниране на Любомир Каримански за управител на БНБ

23.03.2022 | 11:47 Редактор: Елеонора Танева
Трифонов: Лъжите няма да ни спрат да правим това, което ни повелява моралът

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов мотивира решението на партията си да номинира Любомир Каримански за управител на Българската народна банка. Той го посочи като високо квалифициран банков и финансов професионалист с над 20-годишен опит в развитието на финансовия и банковия сектор и успешно приложен лидерски опит. 

"И нещо много важно - всички, които познават Любомир Каримански знаят, че той не може да бъде управляван и никой не може да му нарежда. А това прави кандидатурата му още по-силна", написа Слави Трифонов в профила си във Facebook.

Той очаква да се появят много внушения, свързани с номинацията на партията. 

"Внушенията и лъжите няма да спрат мен и моите колеги да правим това, което винаги сме правили. А то е едно и също - правим това, което ни повеляват моралът, законите, правилата. В случая - те, а и коалиционното споразумение, ако щете, ни позволяват, но и ни задължават да излъчим една силна и достойна кандидатура. И ние го правим. Сега всичко е в ръцете на парламента, защото сме парламентарна република и защото е негова работа", коментира Трифонов.

Лидерът на ИТН подчерта, че познава много добре Любомир Каримански и той е най-подходящ за поста управител на БНБ.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК