Край на десетилетното чакане: Започват ремонти на трагичните пътища в Северозапада

Караджов е категоричен, че необновен път в Северозапада няма да остане

20.03.2022 | 14:20 Редактор: Ваня Кузманова

След десетилетия на чакане започват ремонти на най-критичните пътища в Северозапада. Това обяви регионалният министър Гроздан Караджов по време на посещение в района.

Хората се оплакват, че въпреки че плащат за винетки, се налага да пътуват по пътища, които не са обновявани откакто са построени. 

Преди 5 години Ви разказахме за откъснатото от света село Периловец, през което минава третокласен път от републиканската мрежа. Тогава хората настояха през нашия ефир държавата да се намеси и да ги свърже отново с цивилизацията.

Години наред обаче молбите им остават нечути.

"Чудя се на тези хора, които са на държавна работа. Никой не се интересува. Правят си заплатите и това е. Вместо ние да им казваме какво да правят, то е обратното", каза жителят на Периловец Евгени. 

Днес отново жителите на забравеното от бога село повдигат въпроса пред регионалният министър с надежда нещо да се промени.
 
"Имаме проект и го започваме още тази година. Октомври месец ще дойда, за да видя дали е готово", заяви министърът на регионалното развитие.

Така въпреки обещанията на министъра, хората го призоваха да посети селото, за да види с очите си как живеят. Той пък от своя страна прие предизвикателството. Гроздан Караджов, заедно с шефа на АПИ и още няколко институции, потеглиха  към забравения Северозапад.

"Имах предварителна информация, че пътят е много зле, но и най-смелата ми фантазия не предполагаше това, през което минахме. Това няма да е основен ремонт, това ще е прокарване на нов път", заяви Караджов.  

Министърът обеща до края на годината ремонт на инфарктните участъци, за които обаче има проектна готовност, а тези, за които няма, да бъдат ремонтирани догодина. Караджов обаче е категоричен, че необновен път в Северозапада няма да остане.

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
1 rate up comment rate down comment 0
Реклама
преди 2 години
Много реклами по тоя On Air, много нещо. Едвам се изтърпява! Сигнализирай за неуместен коментар