Протестиращи на пътя край Гълъбово: Само прибират парите, правят козметични ремонти

Ремонт на отсечката до Мъдрец не е правен от 40 г.

14.03.2022 | 14:06 Редактор: Елеонора Танева

Лошото състояние на пътя Гълъбово – Мъдрец изкара отново на протест местните жители. За кратко участъкът беше блокиран.

Хората многократно са сигнализирали за окаяното състояние на пътя, но ефект до момента няма. Последният ремонт е правен през 1979 година. По лошите настилки сега ежедневно преминават автобуси и автомобили с над 2000 работещи в част от рудниците на "Мини Марица-изток" и ТЕЦ "Марица Изток 3".

"Правителства идват и си отиват. Десетки години наред не е правен пълен ремонт на шосето. Много козметични ремонти са правени и са прибирани парите", каза протестиращ.  

На място с протестиращите се срещна министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов. Той увери, че ремонтът ще започне скоро. 

"Очакваме до 10 април да има избран изпълнител на основния ремонт, който ще прави и проектирането, и изпълнението. Законът за устройство на територията има също член за такива спешни и неотложни основни ремонти, където проектирането, подготовката и издаването на строителните книжа и издаването на разрешително ще станат по време на строителните дейности", обясни министърът на регионалното развитие.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че ремонтът на пътя Обручище - Гълъбово е включен в инвестиционната им програма.

Вижте повече в репортажа на Камелия Стоянова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК