Протест затвори пътя Гълъбово - Мъдрец, министър Караджов обеща бърз ремонт

Жители на Обручище отново изразиха своето недоволство заради лошото състояние на 15-километровия участък

14.03.2022 | 08:02 Редактор: Здравко Черкезов

Жители на старозагорското село Обручище затвориха пътя Гълъбово - Мъдрец. Поредното им недоволство е заради лошото състояние на 15-километровия участък, по който ежедневно преминават над 2000 работници в част от рудниците на "Мини Марица-изток" и ТЕЦ "Марица изток 3". 

Още в 5:30 часа тази сутрин на място министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов разговаря с протестиращите. Той се ангажира ремонтът да започне в най-кратки срокове. 

По думите му има осигурено финансиране, а в бюджета на министерството има заложени буфери точно за такива неотложни ремонти. Министър Караджов очаква ремонтът на пътя да започне до края на април.

"Очакваме до 10 април да има избран изпълнител на основния ремонт, който ще прави и проектирането, и изпълнението. Законът за устройство на територията има също член за такива спешни и неотложни основни ремонти, където проектирането, подготовката и издаването на строителните книжа и издаването на разрешително ще станат по време на строителните дейности", заяви регионалният министър.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК