ГЕРБ: Киро, върви си с мир, брате! Радев е диктатор

Активистите на ГЕРБ призоваха недоволните от цялата страна да дойдат в София за голям протест

18.03.2022 | 13:48 Редактор: Здравко Черкезов

Протест в защита на арестуваните знакови лица от ГЕРБ блокира центъра на София. При протестиращите отиде и парламентарната група на партията. Симпатизанти и членове на ГЕРБ се събраха пред МС, за да поискат оставката на кабинета "Петков" и на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. 

"Въпросът не е точно до ГЕРБ, въпросът е до състоянието на цялата страна", каза Емилия Иванова.

Към протестиращите се присъединиха и почти всички депутати от партията, които напуснаха Народното събрание малко след началото на пленарното заседание.

"Канадецът с българско гражданство, който написа фалшива декларация и в гербовата зала на президентството го заклеха. Това е престъпление. Оставка", заяви бившият здравен министър Костадин Ангелов.

Според Ангелов у нас вече има диктатура с диктатор – Румен Радев.

Множеството на площада се обяви в подкрепа не само към арестувания бивш премиер Бойко Борисов, но и към останалите задържани – Владислав Горанов, Менда Стоянова и Севдалина Арнаудова.

"Тука сме заради децата им, заради майките им, заради родителите им, заради близките им", каза Маноил Манев.

"Всеки български гражданин има права, независимо дали е министър-председател или обикновен гражданин. Той има права! Всеки български гражданин е невинен до доказване на противното и на никого не могат да бъдат лепени етикети", категоричен бе бившият социален министър Деница Сачева.

"На "просто Киро" трябва да му кажем едно просто нещо. Киро, просто си върви! Върви си с мир, брате", отсече депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син.

А активистите на ГЕРБ призоваха недоволните от цялата страна да дойдат в София за голям протест. 

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК