Василев за арестите: Най-накрая влязохме в Европа, няма репресии и унижения

В Министерството на финансите не е постъпвало искане за предоставяне на оръжия на Украйна

18.03.2022 | 09:55 Редактор: Тодор Петров
Василев за арестите: Най-накрая влязохме в Европа, няма репресии и унижения

"Най-накрая се действа, което е много хубава стъпка. Изглежда, че най-накрая се действа по сигнала на г-н Божков и по доклада на Агенцията за държавна финансова инспекция от миналото лято. Тя установи, че има нанесена щета на бюджета в размер на 556 млн. лв. заради бездействието на Комисията по хазарта на пряко подчинение на г-н Горанов. Това беше изпратено на българската прокуратура и не бяха предприети никакви действия. Най-накрая влязохме в Европа", заяви вицепремиерът Асен Василев след знаковите арести на Борисов и други бивши управленци.

Той не отговори на въпроса защо е бил разпитван премиерът Кирил Петков. Василев отрече да става въпрос за политическа чистка и посочи, че нито едно от задържаните лица не е част от властта.

"Хайде да си говорим за репресия. Репресия е, когато бият студентите зад колоните на Народното събрание. Репресия е, когато оковеш човек и 5 часа го държиш на площада да го гледа и снимат всички. Снощи нямаше такива кадри, защото полицията си върши работата по закон. Няма изтекли кадри от МВР как разни хора се арестуват и унижават. Хайде да спрем с рефрена за репресиите", настоя финансовият министър.

"Държавата не може да даде един пирон без подпис на Министерството на финансите. Не е постъпвало такова искане под никаква форма, за каквито и да е оръжия", каза още Василев, запитан дали ще изпратим оръжия на Украйна.

Трябва ли България да изпрати въоръжение на Украйна?

Да, по най-бързия начин! Бяхме длъжни да го направим много по-рано.
21%
Да, но не на всяка цена. Само при крайна необходимост или натиск от НАТО.
5%
Не, стига сме се бутали между шамарите! Прекалихме с говоренето, остана да пратим и оръжие.
56%
Страната ни неофициално вече е изпратила въоръжение в Украйна.
4%
Ще се превърнем в мишена на Русия, ако изпратим оръжие на Украйна!
15%
Общо 4869 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК