ГЕРБ: Покушение срещу българската демокрация, работим за предсрочни избори

Даниел Митов: Доверието към България се занули

18.03.2022 | 10:26 Редактор: Жаклина Иванова
ГЕРБ: Покушение срещу българската демокрация, работим за предсрочни избори

"Снощи беше доказано, че не само абсолютната власт създава условия едно правителство да загуби всякакви граници на правовия ред, а страхът от загубата на власт, страх, който се материализира през насилие, през злоупотреби на репресивния апарат на държавата, води до подход присъщ само на комунисти и фашисти", заяви в декларация от името на ПГ на ГЕРБ Даниел Митов по повод на ареста на бившия премиер Бойко Борисов.

"Снощи беше извършено покушение срещу българската демокрация, беше направен опит да бъде разрушен един от базисните консенсуси в обществото ни за отказ от политическо насилие. Среднощните обиски и арести на Борисов и хора от предишния кабинет без съдебно разширение и обвинение, без присъствието на адвокат, ни превръщат в страна от Третия свят", настоя той.

Според него огромно безпокойство буди следният, по думите му, факт - МВР си е позволило да злоупотребява с името на Европейската прокуратура.

"Лъжата, че вчерашният позор има нещо общо с европейските механизми, ще бъде разобличена. Доверието към България се занули и всяко действие на правителството ще се посреща със съмнение", предупреди Митов.

Според него целта на акцията е да се смени фокусът на общественото внимание.

"Нивото на отчаянието и безпомощността на кабинета надминава само нивото на неговото нахалство, но да ви уведомя, че среднощните обиски и арести няма да намалят цените, да редуцират инфлация, призивите за оказване на военна помощ за Украйна. Хлябът е скъп, а зрелищата - безплатни, кабинетът заложи на зрелищата без да разсъждава", посочи Митов, цитиран от dnes.bg.

По думите му правителството няма ясен план и програма за управление.

"Вместо да ни срита, този подмолен удар, ще ни стегне и мобилизира. Призоваваме за протест всички хора, които вярват, че обществото трябва да е стабилно. От днес ПГ на ГЕРБ ще работи всеки ден за предсрочни избори, които са последна възможност за изход от задънената улица, в която настоящото управление вкара България", заключи Митов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
Илиев
преди 2 години
Ревете не толкова за съдбата на г-н Борисов,а за тлъстите си заплати,"чеда" български.Охранени тюлени,действат както при форсмажорни обстоятелства,като всеки гледа да е на предна линия пред камерата.Една ниска леля от Североизточна България,разпенена,тръгна към свой колега,който беше на трибуната на НС.Готова да си хвърли отровата крещейки срещу него.Театър на голямата сцена,с малките артисти! Сигнализирай за неуместен коментар