Какво си каза Кьовеши с Рашков, Йорданова и Гешев?

В Европейската прокуратура са постъпили над 120 сигнала от България

17.03.2022 | 13:47 Редактор: Тодор Петров

Втори ден от визитата на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши у нас. Вчера тя се срещна с премиера Кирил Петков, а двамата дадоха заявка да си сътрудничат директно по сигнали, свързани със злоупотреби в България. 

Днес Кьовеши проведе още работни срещи - с министрите на правосъдието и вътрешните работи, както и с главния прокурор Иван Гешев. 

С шефа на МВР Бойко Рашков европейският главен прокурор е разговарял тази сутрин, след което Кьовеши се е отправила към Министерството на правосъдието за среща с Надежда Йорданова. По информация на Bulgaria ON AIR, двете са разговаряли за съдебната реформа и измененията в Закона за съдебната власт.

След това румънката се срещна с Иван Гешев. Двамата са обсъдили измамите с евросредства, прането на пари, корупцията, организираната престъпност и злоупотреби с ДДС.

От правосъдното ни министерство предлагат към сигналите до Европейската прокуратура да се добавят и тези от прокурори, които имат данни за злоупотреби, без да се минава през Върховната касационна прокуратура. 

В Европейската прокуратура са постъпили над 120 сигнала от страната ни, които се разследват. Резултатите ще стана ясни до няколко дни.

Вижте във видеото какво заяви министърът на правосъдието Надежда Йорданова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК