Лорер: Има 150 000 работни места за българи и украински бежанци

Половината от влезлите в България украинци възнамеряват да останат и да работят у нас

16.03.2022 | 13:58 Редактор: Искра Ангелова

150 хиляди работни места могат да бъдат заети както от украински бежанци, така и от български граждани. Това каза министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

Половината от влезлите в България украинци възнамеряват да останат и да работят у нас. Мобилни екипи на Агенцията по заетостта ще разяснява в бежанските центрове какви са възможностите за започване на работа.

"Трябва да отбележим ,че вече има доста конкретни заявки от секторите за поне 150 000 поста. Това не са 150 000 съществуващи работни места, това са 150 000 потенциал на българската икономика да създаде такива места. Тъй като много бягащи от войната не разполагат с всички необходими документи за започване на работа, е взето решение на декларативен принцип да се приемат техните квалификации, с изключение на регулираните професии", заяви Лорер.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Добре де, аз си търся работа от половин година и в моя регион освен за общи работници, тираджии, шифачки и сервитьори, друга работа няма. Кой ще стои тук??? Сигнализирай за неуместен коментар