Шивашка фирма е готова да приеме украинци без опит, предоставя и жилища

Бизнесът ще осигури работа на пристигналите у нас бежанци

08.03.2022 | 18:45 Редактор: Искра Ангелова

Бизнесът е в готовност да осигури работа на пристигналите у нас бежанци от Украйна. Шивашка фирма от Русе е готова да предложи не само работни места, но и временен подслон на избягалите от военните действия.

"Предлагаме работа за шивачки, гладачки, общи работници, електричари, водопроводчици, при нас има различни позиции. Ние сме шивашка фирма, но в едно производство няма само шивачки и гладачки, а има и други дейности", каза собственикът на шивашка фирма Миглена Христова.

Екипът е готов да обучи и хора без опит.

"Изискванията са нормални - да си здрав, да си във възраст, подходяща за работа, да имаш елементарна култура, за да разбереш какво ти се обяснява. И да не си професионалист, бихме могли да го научим. И ние бихме дали всичко от себе си, за да ги приобщим към колектива и към работата", коментира отговорникът на довършителен участък в шивашка фирма Петя Вангелова.

Фирмата е готова да предостави и жилища за нуждаещите се.

"На първо време бихме им осигурили нещо като тип общежития. Впоследствие, ако са семейства, ще им подсигурим апартаменти, къщи, въпросът е те от какво имат нужда. Като начало, тези които нямат възможност, ще им подсигурим, ще заплатим техния предстой, а в бъдеще - ще видим", допълни Миглена Христова.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
И какво ще плащате бе, крадливи феодали. Всички в Русе ви мразят и никой не иска да работи за жълти стотинки! Сигнализирай за неуместен коментар