Живеещи у нас руснаци се обявиха против Путин и войната в Украйна (+СНИМКИ)

Протестът е организиран от движението "За свободна Русия"

08.03.2022 | 12:40 Редактор: Здравко Черкезов

Руснаци излязоха на протест пред Руския културно-информационен център в столицата срещу агресивната политика на президента Владимир Путин спрямо Украйна. 

Няколко десетки руснаци, живеещи в България, решиха да изразят своето несъгласие с войната на Путин срещу Украйна. Повечето от тях носеха саморъчно изготвени плакати, украсени с цветовете на украинското знаме – синьо и жълто.

На тях те бяха написали: "Аз съм рускиня и съм против Путин. Не оставайте безразлични!", "Аз съм от Русия. Аз съм против Путин. Аз съм против войната. Обичам Украйна", "Не на войната" на английски и руски език и др.

Александър Стоцки от Москва е дошъл на протеста, за да подкрепи Украйна, която за него е независима държава.

"Обявявам се срещу агресивните действия на Руската федерация в лицето на диктатора Владимир Путин. Аз съм срещу войната, защото това е против моите морални принципи", каза мъжът.

Той заяви, че има много приятели в Украйна, както повечето обикновени руснаци.

"За мен случващото се там е откровен позор. Действията срещу Украйна не могат да се опишат. Бях потресен, когато всичко това започна. Не можех да повярвам", сподели Александър Стоцки, предаде БГНЕС.

Той остро разкритикува потушаването на мирните протести в Москва и други руски градове срещу военните действия. Стоцки не може да повярва, че призивите "Не на войната" в момента се преследват и заклеймяват като екстремистки в Русия.

"Когато виждам полицай, който се опитва да изтрие надписа "Не на войната", това е илюстрация на отвратителния характер на съществуващия режим в Русия", каза протестиращият.

Протестът е организиран от движението "За свободна Русия". То беше учредено през февруари от пребиваващи в България руснаци, които се обявяват против политиката на Кремъл. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 1
Иво
преди 2 години
Путин се оказа най-големия сатана-славянофил на този век. Сигнализирай за неуместен коментар