Снежен и студен 8 март

Максималните температури в населените места ще са от 4 до 10 градуса

08.03.2022 | 07:17 Редактор: Здравко Черкезов

8 март ще осъмне с минимални температури от минус 2 до 3 градуса, по Черноморието до 1, 3. Предиобед ще има значителна облачност с превалявания от дъжд и сняг в западните и в централните райони. В Рила и Пирин ще вали мокър сняг. 

Следобед над Източна България облаците ще намаляват. Вятърът ще бъде слаб от изток със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 4 до 10 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова

Над планините ще бъде облачно с валежи от мокър сняг. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде умерен от югозапад със скорост до 30 км/ч. Максимални температури на 2500 м височина – около минус 11 градуса, а на 1500 м височина – до минус 3 градуса. 

У нас, в сряда постепенно валежите ще отслабват, най-късно в югозападните райони. В четвъртък нова порция студ от север ще подсили валежите от сняг у нас, в западните и северните райони, и в Западна Румъния. 

В петък предиобед ще има слънчеви часове, а следобед в западните и северни части от страната ще превалява сняг. В събота валежите в западните райони ще бъдат по-интензивни, главно предиобед, а в източните райони ще бъдат по-продължителни, но слаби.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК