Радев: Признаването на ДНР и ЛНР от Русия обрича на провал усилията за деескалация на конфликта

Президентът подчерта, че решението на кризата не е в нарушаване на международното право

22.02.2022 | 09:57 Редактор: Теодора Патронова
Радев: Признаването на ДНР и ЛНР от Русия обрича на провал усилията за деескалация на конфликта

Признаването на така наречените ДНР и ЛНР от Руската федерация обрича на провал усилията за деескалация на конфликта в Украйна и води до нарастване на напрежението в целия регион.

Това коментира президентът Румен Радев в профила си в Twitter по повод решението на руския президент Владимир Путин да признае независимостта на отцепилите се от Украйна Донецка и Луганска народни републики.

"Устойчиво решение на тази криза не може да бъде намерено чрез нарушаване на международното право и с военни средства", добави държавният глава.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Тигутика Тигухака
преди 2 години
А ти генералче фъркато без хвърчила, вземай пример от Виктор Орбан, така правят мъжене и държавниците, иначе *** и анууусите правят като тебе, пър-дят в хор под палката на "големия изку-кал дър-так отвъд голямата вода". Срам ме е че съм българин, като гледам жалкото поведение на т.н. официалните ни лица, не лица, а "дир ници ос ра ни"! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Тигутика Тигухака
преди 2 години
Абе ей, измислено президентче на измислена псевдодържавица, я си затваряй устата като ауспуха и не се обаждай, никой не те пита, какво мислиш. Путин действа като мъж и като държавник, това отдавна трябваше да го направи, а ти си един измислен "държавен глава" колко е смешно, по-скоро държавен ануус подбинен на кефа на Чичо Сам - днес в лицето на Дедо Байдън - едно жалко сенилно старче, дето си мисли, че е още млад и ще литне към Южна Корея или Виетнам, да ама не. Сигнализирай за неуместен коментар