Онкоболна жена на 34 г. от град Елена се нуждае от животоспасяващото лечение

В момента тя се лекува в клиника в Турция, но терапията е непосилна за семейството ѝ

19.02.2022 | 14:17 Редактор: Здравко Черкезов

Благотворителна кампания събира средства за животоспасяващото лечение на млада жена от град Елена. Местните жители се обединиха около каузата да помогнат на 34-годишната майка на три деца. В момента тя се лекува в клиника в Турция, но терапията скъпа и е непосилна за семейството ѝ.

През есента на 2020 година Деси е диагностицирана с рак на гърдата. Следват курсове по химиотерапия, интервенции и лъчетерапия, като състоянието ѝ се подобрява. През ноември обаче прекарва тежко Ковид – с пневмонии, което се оказва фатално за нея.    

"След като се излекувахме, една вечер тя получи задух! Казаха, че се вижда, че Ковидът е дал доста сериозни отражения. Докато стигнахме в болница в Плевен и казаха, че има плеврален излив на течност, и я изтеглиха оперативно. При източването на тази течност взеха и биопсия от белия дроб и там ни казаха, че има метастаза вследствие на гърдата", сподели съпругът на Деси Йордан Иванов.

Лекарите смятат, че заради отслабналия имунитет на младата жена коронавирусът ѝ е нанесъл тежки поражения.

"Тръгнахме за Турция, приеха ни, тя там се влоши много- почна да й пада сатурацията, там й направиха компютърен томограф и казаха, че е развила двустранна бронхопневмония, в момента се намира в интензивно отделение и лекарите там се опитват да овладеят тази сериозна инфекция! Тя е закрепена, но е постоянно на кислород", разказа още Йордан.

За стабилизирането ѝ е нужна първоначална сума около 20 хиляди евро  – непосилна за младото семейство. Целият град е съпричастен. В  търговски обекти в града са поставени дарителски кутии, а в социалната мрежа се провеждат благотворителни търгове.

Дарителска сметка:

Банка ДСК  BG75STSA93000018730410 Йордан Иванов

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК