Властта очаква провокатори на протеста срещу "зеления сертификат", от "Възраждане" искат имената им

Премиерът призова протестиращите да внимават с хората, изпратени, за да правят хулигански прояви

17.02.2022 | 18:38 Редактор: Елеонора Танева

Цялото правителство иска да се премахне "зеления сертификат", заяви в Брюксел премиерът Кирил Петков. Това обаче ще се случи, ако епидемичната обстановка у нас се подобри, напомни министър-председателят.

В Брюксел Кирил Петков, заяви, че е въпрос на време "зеленият сертификат" да отпадне, след като се намали натискът върху здравната система. Той потвърди думите на вътрешния министър Бойко Рашков от вчера, че се готвят провокации на протеста, организиран от "Възраждане". 

"Има една цяла група от хора, която идва и ще бъде включена в този протест само, за да показва несъгласие с българското правителство по неясни теми. Информираха ни, че ще бъдат включен и част от криминалния контингент от различни части на България, за да се опитат да направят провокация. Разбирам хората, които са там за "зеления сертификат" - протестирайте, въпрос на време е да отпадне, но внимавайте с другите, които не са от вашата група и са изпратени, за да правят хулигански прояви", призова премиерът. 

От "Възраждане" отрекоха тези твърдения.

"На нашите протести никога не е имало провокатори, никога. Нито старият ГЕРБ успя да ни уплаши, нито новият ГЕРБ ще ни уплаши. Нито старият ГЕРБ успя да заблуди българския народ, нито новият. Единственото, което се вижда, е страхът на управляващите. Нека видим другата сряда дали българският министър-председател ще има куража да дойде да разговаря с нас", заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Той уточни, че няма възможност да разговаря с вътрешния министър, затова от партията ще изпратят писмо до него. Ще поискат информация кои са провокаторите, за които той говори.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК