Кирил Петков каза в Брюксел кога пада "зеленият сертификат" у нас

Има хора, които наистина протестират, защото искат отпадането на мярката, коментира премиерът

17.02.2022 | 16:10 Редактор: Елеонора Танева
Кирил Петков каза в Брюксел кога пада

Цялото правителство иска да бъде махнат "зеленият сертификат". Изчакваме само рискът да падне от здравната система, за да може да отпадне. Това каза министър-председателят Кирил Петков в Брюксел във връзка с подготвяния протеста на "Възраждане".

Петков беше категоричен, че протестът е част от демокрацията и важна форма на комуникация на обществото, но не трябва да се използва от подмолни движения на хора, свързани с криминалния свят. Премиерът добави, че е налична информация за хора от криминалния контингент, които да бъдат включени към протеста, за да се опитват да правят провокации. МВР в момента разглежда всеки сигнал, съобщиха от правителствената информационна служба.

"Всички чакаме много бързо да се случат нещата, които искаме - ценитe да паднат, мораториумът да отпадне. Новите членове в КЕВР са абсолютни професионалисти. Нещата се движат в правилата посока", каза още той.

Той коментира и бюджетът на прокуратурата. 

"Бюджетът беше разчетен много точно до какъв лимит може да имаме дефицит и той е 4.1. Това, което се обсъди е, че 20 млн. ще се вкарат в наука при младите учени в БАН със специфични задачи. За мен науката и иновацията е бъдещето на България. Бюджетът на прокуратурата и в момента е доста голям. Всички българи плащаме доста голяма цена, особено за нивото на правосъдие, което според мен имаме. Даже плащаме прекалено голяма цена. Тази промяна от прокуратурата към младите учени е посоката, в която би трябвало да има по-добър резултат за българската икономика и за България като цяло", каза още премиерът.

Министър-председателят отговори на коментара на президента Румен Радев за ситуацията в енергетиката. 

"Правителството работи целенасочено и с новото ръководство на КЕВР ще бъдат постигнати много добри резултати. За мен нещата се движат в правилната посока", заяви Кирил Петков. Той даде пример - с февруарските фактури бизнесът вече усеща допълнителната помощ от държавата, като подкрепа ще има и през март.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
Милен
преди 2 години
Вчера в мола разбрах че още от преди време може да се влиза без сертификат за около 17 магазина които са записани на съобщение на главния вход! За всички други проверяват сертификат! Това не е ли малоумно поведение? Пълна дискриминация, пълен обир на хора които още си дават парите за бързи тестове точно там, пред мола! Ограбихте народа със скъпи ПСР, бързи, слюнкови, мозъчни тестове! Къде са обещаните 10лв тестове, никъде! Вече имаме стадов имунитет, в статистимежду 6-8 хиляди оздравели на ден! Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
И ще има юруш по моловете Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
надежда
преди 2 години
"Новите членове в КЕВР са абсолютни професионалисти." - А, да видим. Тези назначения без конкурси, нещо не ми вдъхват доверие. Чистачки се назначават с конкурси, а хора на висши държавни длъжности - без. До тук, никакви реформи не сме видели. Само празни, общи приказки. Сигнализирай за неуместен коментар