Петков: Огромни дефицити във всички сектори, актуализираме бюджета на 6-ия месец

В разговорите за отбраната на КСНС е станало ясно, че ситуацията е много лоша

16.02.2022 | 11:01 Редактор: Жаклина Иванова

Дефицитите във всеки един от секторите са огромни, затова бюджетът ще бъде актуализиран на шестия месец. Това заяви премиерът Кирил Петков в началото на заседанието на правителството.

"Има три основни приоритета - голямо ниво на капиталови инвестиции, над 8 млрд., което е безпрецедентно ниво. От друга страна, инвестиции в човешкия капитал с голям приоритет върху образованието, а от трета страна - социалната мрежа, която този бюджет дава, е безпрецедентна. За първи път ще имаме такова ниво на адресиране на най-бедните слоеве на населението, включително пенсионерите", изтъкна Петков.

По думите на Петков правителството ще използва следващите 6 месеца, за да е сигурно, че "този разпад, който се е случвал през годините, ще бъде под контрол", като ще се обследват всички дефицити.

Премиерът даде пример, че в разговорите за отбраната на КСНС вчера е станало ясно, че ситуацията е много лоша и имаме "големи язви" в сектора.

"Вчера в разговорите за отбраната ясно се очерта, че имаме големи язви в сектора. Дефицитите са огромни. Това го виждаме в секторите, в които всеки един от нас работи", каза Петков.

"Бяха приети общо 3 точки. Едната от тях е свързана с вземането на решение за приемане на оферта за придобиване на радиокомуникационно оборудване на стойност 305,5 млн., което ще попълни този дефицит, който съществува между българските танкове и бойни машини, които купени поотделно, не могат да комуникират едни с други", заяви говорителят на правителството Лена Бориславова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
буксуване
преди 2 години
Какъв 6-ти месец? Той дали ще влезе в сила от март не е ясно, а от юни - актуализация?! Сигнализирай за неуместен коментар