Да се смееш ли, да плачеш ли - клиенти си купили туби с вода, оказали се пълни с ракия

Някои от купувачите били доволни от размяната и се върнали за още туби от по 10 литра

12.02.2022 | 19:21 Редактор: Елеонора Танева

Куриозен случай в Пловдив. Ракия, бутилирана като минерална вода, откриха в супермаркет в града. За различното съдържание станало ясно след рекламация от клиент. Ракията била продавана в туби от минерална вода по 10 литра. 

"Всичко започна с връщането на една бутилка от 10 литра. На клиента му замирисала на алкохол и му върнахме парите", уточни собственикът на обекта Дафина Дългърова.

Партидата била от 10 туби по 10 литра. От управата на магазина са прегледали видеозаписите от камерите в обекта и са установили, че и друг клиент, които си е взел от същата вода, час след първата покупка се върнал и закупил още две туби. 

"Даже дегустирахме, беше перфектна ракия – 45 градуса, страхотна ракия за продаване", каза работникът в магазина Методи Караянев.

Проверката на Агенция по храните не е открила нарушения. От фирмата, произвела водата, отказаха коментар. Прокуратурата е образува проверка на случая. А останалото количество ракия от туба и половина е иззето от полицията.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Наблюдател
преди 2 години
Това не е първи такъв случай. Преди години в Кюстендил по магазините имаше ракия в бутилки за мин вода от 500мл. Тогава нищо не се разбра. Нещо мирише на кнтрабанда май. Сигнализирай за неуместен коментар