Избягал вълк от зоопарк в Хасково нахапа дете

От общината на града обещаха съдействие на семейството

11.02.2022 | 19:30 Редактор: Ваня Кузманова

Вълк ухапа дете в парк "Кенана" край Хасково. Това твърдят роднини на пострадалото момиче. Животното избягало от зоологическата градина. Първоначално от община Хасково отрекоха информацията, но след инцидента признаха, че животното е избягало. Организирана е хайка за залавяне на вълка.

14-годишното момиче се разхождало с приятели в парк "Кенана" в късния следобед вчера. Докато децата били в една от по-малко оживените алеи пред тях изскочил вълк. Близките на детето са категорични, че това е избягалото животно от зоопарка. 

"Аз не мисля, че ще се обърка. Разхождали са се в гората, вълкът излиза. Те са тръгнали да се отдалечават, за да не го изплашат, но въпреки всичко вълкът излиза и я напада. После едно момче взима там пръчка и го прогонват вълка. Нахапана е по краката. Искам хората да знаят, че има вълк на свобода и да се пазят", разказа майката Мария Атанасова.  

Сигнал за избягалото животно е подаден веднага. Първоначално от общинското предприятие "Екопрогрес" обаче отричат да има избягал вълк и твърдят, че е починал. Ден по-късно от община Хасково потвърдиха, че хищникът е напуснал клетката. А директорът на "Екопрогрес" обяви, че е бил подведен от управителя на зоопарка. 

"Информацията, която вчера ви дадох в интервюто, защото разполагах само с такава, не е съвсем точна", каза директорът на ОП "Екопрогрес" Щерьо Янев.

"Предположихме, че има някакво заболяване свързано с това. Консултирах се с лекуващия лекар и той каза да го наблюдаваме. Ние продължихме наблюдението. При поредното обхождане на клетките гледачът установи, че е избягал. В момента вълкът се издирва", заяви управителят на зоокът "Кенана" Валентин Ахтаров. 

"Разпоредил съм всички екипи денонощно да търсят вълка и да го локализират. Служителите на зоопарка ще бъдат наказани, че не са съобщили своевременно за изчезването на вълка", допълни Щерьо Янев. 

От община Хасково обещаха съдействия на семейството на нахапаното дете, въпреки че изразиха съмнение дали момичето наистина е било нахапано от вълк или става въпрос за куче. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК