Бездомни кучета се борят за оцеляването си в сибирския студ у нас

В общинския приют за животни в Горни Богров са изправени пред трудности

28.01.2022 | 19:40 Редактор: Ваня Кузманова

С падането на температурите под нулата, стотици бездомни животни са принудени да се борят за оцеляването си. 

В общинския приют за животни в Горни Богров полагат сериозни усилия за справяне със студа, но са изправени пред много трудности. 

"Предвид и тази пандемия, имаме доста заболели, така че имаме и лека липса на персонал. Доброволците, при тях също се забелязва в тази пандемия намаляване на бройката", посочи директорът на "Екоравновесие" Цветелин Добрев. 

За момента в приюта живеят над 1400 кучета. Ветроупорни завеси, повече храна и колибки в клетките, които предпазват животните от зимния студ, са само част от мерките, предприети в приюта. 

"В къщичките, където се помещават късокосмести животни, има одеялца, които ги слагаме благодарение на доброволците. Слагаме и слама на тези, които не търпят изкуствените постелки и така си играят с тях", допълни Цветелин Добрев. 

Д-р Мечева от фондация "Четири Лапи" казва, че през студените дни всеки може да помогне на улично животно

"Всички имаме в къщите си стари одеялца, стари дрешки. Също така, всички стари мебели могат да бъдат приспособени и да бъдат направени къщички или ако могат да закупят някакво количество храна. Хубаво би било също да нахранят някое бездомно животно и да направят едно добро", сподели д-р Надежда Мечева. 

А от общинския приют в Горни Богров приветстват всички желаещи да го посетят и да посветят част от своето време на бездомно животно в нужда. 

Вижте повече в репортажа на Михаела Златкова. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК