Петков и Василев ще връщат у нас успешните българи с престижно образование

Двамата обсъдиха с ЕБВР и ЕИБ важни проекти в транспорта и енергетиката

11.02.2022 | 12:17 Редактор: Тодор Петров
Петков и Василев ще връщат у нас успешните българи с престижно образование

Министър-председателят Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев обсъдиха с представители на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) и на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) стратегическите инфраструктурни проекти на правителството в сферата на транспорта и енергетиката.

В хода на разговора бе дискутирана възможността тези важни за обществото проекти да бъдат реализирани със съдействието и по правилата на международните финансови институции, във възможно най-кратки срокове и в условия на максимална прозрачност, съобщиха от правителствената пресслужба. 

Акцент е бил поставен също върху намерението на правителството да бъдат привлечени млади образовани българи от страната и от чужбина, които да пренесат международния опит и добри практики на работа при реализирането на проектите, заложени в програмата на кабинета. 

В рамките на срещата представителите на ЕБВР и ЕИБ са изразили подкрепа за финансиране на инициативата на министър-председателя за създаване на фонд "Стамболов", който би допринесъл за завръщането у нас на успешните българи, получили образование на световно ниво.

710 лв. минимална работна заплата - достатъчна ли е?

Не! 710 лв. е обидно ниско заплащане, тези пари не стигат за нищо
72%
Парите са малко, но в момента това са възможностите на държавата и на икономиката ни.
15%
Малко или много, по-добре е от сегашните 650 лв.
8%
Спасих се в чужбина и заплатите в България вече не ме вълнуват.
5%
Общо 449 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК