Костадинов: Ще има нов протест до 10 дни, ако "зеленият сертификат" не отпадне

От "Възраждане" искат пропускът да бъде премахнат най-късно до 20 февруари

11.02.2022 | 11:08 Редактор: Жаклина Иванова

От "Възраждане" с нов ултиматум - готвят протест до 10 дни, ако не отпадне "зеленият сертификат" най-късно до 20 февруари. Това стана ясно от изказването на лидера на формацията Костадин Костадинов в НС.

Те се оплакаха, че не е имало реална среща на работната група за мерките, която обеща след среща с тях премиерът Кирил Петков. Тя трябваше да се води от проф. Радка Аргирова.

Костадинов поясни, че досега са били търпеливи и достатъчно диалогични, но без резултат. Лидерът на "Възраждане" изтъкна, че на срещата си с Петков той е обещал до 1 месец да има решение по  казуса, независимо в коя посока.

Костадинов уточни, че от партията вече не желаят разговори и търпението им се е изчерпало. По тази причина са взели решение да организират протест в следващите 10 дни. На по-късен етап ще стане ясно на коя дата точно, къде и в какъв формат. Той информира, че няма да бъде обаче като предишния протест.

Основното им искане остава същото - премахване на "зеления сертификат".

На въпрос как ще реагират от "Възраждане", ако Петков им се обади за нова среща, той отговори, че единственото условие, което ще искат, ще бъде да чуят конкретна дата за отпадането на сертификата, и то в рамките на следващите 10 дни.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК