На работа в МС със "зелен сертификат", 90% от служителите са ваксинирани

Заповедта, издадена от премиера Кирил Петков, вече е в сила

10.02.2022 | 15:27 Редактор: Елеонора Танева
На работа в МС със

Заповедта на министър-председателя Кирил Петков за допуск до сградата на Министерския съвет само със "зелен сертификат" е в сила от тази седмица.

Административният акт беше подписан от премиера през декември миналата година и влезе в сила след двумесечен подготвителен период. Администрацията на Министерския съвет работи в обичайния си ритъм с оглед на изключително високия брой служители, които имат "зелен сертификат" – близо 90%. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

В сградата на Министерския съвет се допускат само лица, които са ваксинирани или преболедували Ковид-19, или с удостоверение за наличие на антитела. Допускат се също лица, които представят отрицателен резултат от PCR или антигенен тест, съответно до 72 часа или до 48 часа преди влизане.

Посочените условия за допуск до сградата на Министерския съвет не се прилагат по отношение на представителите на медиите, съдиите от Конституционния съд и служителите на съда. Заповедта не засяга и граждани, куриери и други лица, подаващи документи, жалби и сигнали чрез приемната на администрацията.

Изключение от заповедта са и лицата под 18-годишна възраст.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК