РЗИ спипа 21 депутати без маски, глобява ги с до 1000 лева

Мерките са наруши народни представители най-вече от "Възраждане" и ГЕРБ

03.02.2022 | 11:29 Редактор: Тодор Петров

Здравната инспекция влезе в парламента, за да провери носят ли депутатите маски в пленарната зала. 21 народни представители са били без маски, показа проверката на РЗИ.

Става въпрос за цялата парламентарна група на "Възраждане", които са твърдо против ограничителните мерки, петима от ГЕРБ, двама от "Има такъв народ" и един от "Демократична България". 

На всички провинили се депутати са изпратени известия да се явят в РЗИ София за връчване на актове за административно нарушение. Глобите са от 300 до 1000 лв. за физически лица.

"Няма да плащам рекет на рекетьори. Не съм видял да са дошли. Някакви хора седяха горе и гледаха, но нямаше дистанция, бяха нагъчкани. Сигурно са били от РЗИ. Скандално беше", заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Няма какво да се сърдят колегите, които не носят маски, трябва да си носят отговорността. Имат право да обжалват, но ако реално е видяно, че има хора без маски в залата... Това е част от мерките", коментира бившият шеф на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години