Първи конфликт между Радев и Петков, ГЕРБ иска оставката на Рибарски

Управляващите поискаха още време и доверие към новото правителство

02.02.2022 | 13:43 Редактор: Искра Ангелова

Първият конфликт между президент и премиер по темата Северна Македония получи отзвук и в парламента. А ГЕРБ поискаха оставката на председателя на Комисията по енергетика. Темата стана повод за бурно и дълго обсъждане на програмата за работа на парламента.

Две седмици след началото на символичния нов диалог със Северна Македония, президентът отправи първи критики към новата власт, с което първият конфликт, според опозицията, е факт, а казусът "Булгаргаз" засилил напрежението.

ова, което президентът каза вчера, беше "Не ми пипай хората". Премиерът му каза "Не ми се бъркай". Но е въпрос на време "Боянските ливади" да се състоят и с това с това настоящето правителство да бъде делигитимирано, и да приключи със своя живот", коментира Тома Биков от ГЕРБ.

Най-малката група в парламента прогнозира, че напрежението между "Дондуков" 1 и 2 ще продължи.

"Започна да става по-видимо, което може да се тълкува като опит за еманципация на Кирил Петков от страна на неговия евентуален политически ментор, по-скоро можем да стигнем до извода, че Радев е изпълнил указания, а Кирил Петков изпълва други", подчерта лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Управляващите поискаха още време и доверие към новото правителство.

"Смятам, че е много рано да се произнасяме и да даваме оценки на подхода на премиера по отношение на сложния проблем с РСМ. "Демократична България" смята, че е нужно да опитаме рестарт. Критиката към визитата на премиера я намирам за неуместна, ние ще работим за стабилизиране на коалицията и управлението", подчерта Христо Иванов.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК