Петков: Посещението в РСМ не беше прибързано, а ужасно закъсняло

"Истината е, че сме загубили 30 години в тези отношения", посочи премиерът

01.02.2022 | 22:16 Редактор: Жаклина Иванова

Енергийната криза и рокадите в "Булгаргаз" станаха повод за критика от страна на президента към премиера.

"Надеждата ми е кабинетът да не се изкушава по насадения управленски модел, който използваше службите, бордовете, регулаторите за разправа и прокарване на частни интереси", заяви президентът Румен Радев.

Новата изпълнителна власт защити действията си.

"Трябва да се знае, че така ще бъде при всеки, който се опитва да направи грешни решения, които да струват на всички българи. Ако успеем да докажем, че това е факт, няма да се колебаем да направим подобни решения и при други дружества", изтъкна премиерът Кирил Петков.

И при външната политика стопаните на "Дондуков" 1 и 2 се разминаха в своята оценка по темата РСМ. Поводът - действията на президента на Северна Македония Стево Пендаровски, който се срещна със забранената у нас организация "ОМО Илинден".

"Посещението на премиера беше прибързано. Аз съм имал откровени разговори с него. Важно е също така българската дипломацията да изпълнява своя професионален капацитет, да не се поддава от външен натиск", заяви Радев.

"Истината е, че сме загубили 30 години в тези отношения. Не само, че не е прибързано, то беше много закъсняло. То беше закъсняло като това българската страна да има активна позиция, конструктивен тон на действие, ясни цели, точен подход", уточни Петков.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК