След онлайн обучението учениците са демотивирани, учителите - все по-изобретателни

Негативните ефекти на дистанционното обучение можело да се преодолеят с повече физическо възпитание и спорт

31.01.2022 | 22:40 Редактор: Елеонора Танева
След онлайн обучението учениците са демотивирани, учителите - все по-изобретателни

Учениците са в едноседмична междусрочна ваканция. В края на седмицата ще се реши дали обучението във втория срок ще започне присъствено или онлайн.

"Около 20-30% от учениците липсваха в класната стая преди ваканцията. Голяма част от тях избираха да запазят личното си здраве и това на семейството си, като участват онлайн. Нещата опират до индивидуален избор, но имаше и доста заболели", заяви преподавателят по История в 18 СУ "Уилям Гладстон" Георги Станев.

Той уточни, че пропуснатият материал ще бъде преструктуриран и наваксан успешно, ако има мотивация от страна на учителите и от учениците.

"Демотивацията е един от основните проблеми в образователния процес.  При връщането във физическа среда учителите прилагат множество иновативни подходи, които са използвани в онлайн обучението и се пренасят успешно в класната стая - графични изображения, видео уроци, виртуални разходки, интерактивни дъски ", обясни учителят по история пред Bloomberg TV Bulgaria.

Според него е необходимо да се обърне много по-голямо внимание на физическото възпитание и спорта, за да се преодолеят негативните ефекти на дистанционното обучение. 

"Това ще повлияе върху дисциплината в учебния процес, която е едно от най-големите предизвикателства при връщането на децата в класните стаи", сподели Георги Станев. 

Четете цялата статия в bloombergtv.bg

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
6 rate up comment rate down comment 0
Sss
преди 2 години
Ами измислете недоволстващите друг вариант за обучение вместо да плюете учителите... Да не мислите, че от тях зависи... А заплатите им ви са все в главата ви.. Еее не се миряса.. Тея 1000 лв и то не чисти са трън в очите... Ааа забравих.. Учителите са гледачиииии.. Ами хванете си една гледачка за вкъщи да видите колко ще ви струва.. Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 4
Цеко Иванов
преди 2 години
Спрете да спекулирате с онлайн обучението, нивото на образование отдавна не е това което беше, за съжаление то е като нивото в държавата.Грамотните хора избягаха извън България, сещайте се кой "материал" остана в България и защо е такова нивото. Отделен е въпроса, че преподавателите реват само за заплати и нямат никакви ангажименти към преподавателския процес. Сигнализирай за неуместен коментар
1
12 rate up comment rate down comment 0
Pretynka
преди 2 години
Демотивацията на учениците започва след втори клас, поради излишен и ненужен материал, който в годините на тяхното израстване, расте пропорционално. Не е онлайн средата. Сигнализирай за неуместен коментар