По-строги мерки в редица области у нас, вечерен час за учениците в Перник

Въвеждат се и промени в работното време на игрални зали и казина

31.01.2022 | 07:01 Редактор: Искра Ангелова
По-строги мерки в редица области у нас, вечерен час за учениците в Перник

Заради ръст в заболеваемостта от Ковид-19 в няколко области на страната влизат в сила нови противоепидемични мерки. В област Пловдив обектите на закрито, където се влиза със "зелен сертификат", ще работят на половин капацитет.

Въвеждат се и промени в работното време на игрални зали, казина, обекти за хранене и развлечения - от 05:00 до 22 часа.

В Бургас до 50 на сто се ограничава публиката на културни и спортни събития. Забранява се непълнолетните да посещават търговски центрове и заведения без настойник. Ограничениeто е в сила до 6 февруари и за подрастващите в област Добрич, както и в област Силистра, но при посещение след 22 часа.

В Перник е в сила вечерен час за учениците от всички класове до 6 февруари. След 20:00 часа вечерта те нямат право да се придвижват без родител или придружител.

А от днес в Благоевград ще бъдат затворени образователните центрове и пенсионерските клубове, но заведенията ще могат да работят без ограничения в работното време, но при намален наполовина капацитет.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Много ми е интересно как ще проконтролират спазването за вечерен час от тийнейджъри. Те не могат заведенията, които се виждат и са очевидни нарушители, да спазват наредбите... Смешници. Сигнализирай за неуместен коментар