Мутафова оживява на сцената - Сатирата с уникален спектакъл за 100-годишнината ѝ

Емблематичната актриса празнуваше рождения си ден винаги на сцената

28.01.2022 | 19:26 Редактор: Искра Ангелова

Сатиричният театър подготвя специален спектакъл за 100-годишнината от рождението на Стоянка Мутафова. Чрез холограма "Госпожа Стихийно бедствие" ще се качи отново на сцената, а компания ще ѝ правят млади актьори. 

Емблематичната актриса празнуваше рождения си ден винаги на сцената. Мутафова отново ще гостува за вековния си юбилей на любимата си сцена, но виртуално.

"Ще направим една добавена реалност, ще създадем холограма на сцената и млади колеги ще играят заедно с Кака на сцената. Кака да оживее на сцената и младите артисти да се докоснат до нея - за мен това е смисълът", заяви директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов.

Пресъздаване на нейни емблематични сцени, четене на откъси на книгата ѝ и прожектирането на филма с нейно участие "Умно село" са само част от представлението. А младите артисти признават, че черпят вдъхновение от безкрайния талант на кралицата на сатирата и вярват, че той още изпълва залата на театъра.

"За мен е чест да участвам в такова нещо, независимо, че не съм имала възможността да се срещна на живо с нея, да работя с нея. За мен е огромна чест да бъда в този театър. Да стъпвам на сцената, където тя е се е вихрила и творила", сподели Рада Кайрякова.

Дъщерята на незабравимата актриса Мария Грубешлиева - Муки, също ще участва в спектакъла. Приема срещата с майка си, макар и виртуално, много емоционално.

"Изключително благодарна съм на директора Калин Сърменов и всички драматурзи , които са се заели с това нещо, което е в чест на голямата актриса, мога да кажа, не моята майка в случая, Стоянка Мутафова. Аз ще бъда там само заради нея, защото не мога да не отида на майка ми на честването. Но това за мен ще бъде нещо много тежко", призна Муки.

А в залата има завинаги запазен стол с името на Стоянка Мутафова, както и за всички големи имена на артисти от Сатиричния театър.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК