ГЕРБ: Храмове са на режим на тока, пред затваряне са

"Този мрак не бива да влиза в молитвените домове", каза Дани Каназирева

26.01.2022 | 16:53 Редактор: Искра Ангелова
ГЕРБ: Храмове са на режим на тока, пред затваряне са

От ГЕРБ предложихме днес в енергийна комисия манастирите и всички молитвени храмове да преминат на регулирания пазар. Това каза Дани Каназирева пред журналисти в кулоарите на парламента след заседание на Комисията по енергетика в парламента. "Истината е, че вече в редица манастири, храмове, без да правя разделение на вероизповеданията, минават на режим на тока. И ако трябва да дам само два конкретни примери  - последната сметка на Рилския манастир е 28 хиляди лева, а на манастирът Кабиле в Ямбол е 6000 лв."

Каназирева, категорично заяви, че правителството на Борисов не е допуснало и в най-голямата криза храмовете и молитвените домове да  бъдат затворени, а сега са изправени пред риска те да затворят, защото нямат приходи, освен даренията, които обаче са крайно недостатъчни сметките им да бъдат покрити.

"Днес в комисията за съжаление безспорна тема, която засяга всички, управляващата коалиция отново гласува против внесено конкретно предложение и то ясно формулирано в Закона за енергетиката. Днес те гласуваха всички против това предложение, което смятаме, че трябва да обединява всички", допълни Каназирева, цитирана от "Труд".

"Редица общини минават на режим. Този мрак не бива да влиза в молитвените домове", категорична е тя.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК