ВМРО с демонстрация пред "Бояна", поискаха среща с Петков и Ковачевски

Сиди: Трябва да спре кражбата от страна на Македония на българска история, култура и език

25.01.2022 | 07:41 Редактор: Тодор Петров

Партия ВМРО провежда демонстрация пред резиденция "Бояна", където днес ще се проведе съвместното заседание на българското и македонското правителство.

Един от важните акценти е работата на историческата комисия. Именно историята събра днес представители на ВМРО на демонстрация. Те искат среща с премиерите Кирил Петков и Димитър Ковачевски, за да им подарят книги за българската история.

"Да напомним на премиера на България, че в Македония живеят българи и техните конституционни права се нарушават ежедневно. Вчера, когато посрещна своя колега, можеше да не го води на само на Паметника на Незнайния воин. Само на 50 метра е паметникът на Самуил - един прекрасен български цар", заяви Александър Сиди в ефира на "България сутрин". 

И бе категоричен, че самолетна линия София - Скопие няма да реши проблемите между двете държави. 

"Проблемите ще бъдат решени през историческа комисия, когато България защити своя национален интерес и спре кражбата от страна на Македония на българска история, култура и език. Над 75% от българските граждани одобряват твърдата позиция по отношение на Македония", подчерта Сиди пред Bulgaria ON AIR.

Той изяви готовност ВМРО да разясни на Петков и Ковачевски къде се корени проблемът между България и РСМ.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК