Радев: Българският войник е изумявал света с героизъм и военен гений

"Славните страници от българската история заслужават екранизация“, подчерта още президентът

24.01.2022 | 21:30 Редактор: Теодора Патронова
Радев: Българският войник е изумявал света с героизъм и военен гений

Българският войник е изумявал света с героизъм, подвизи, изобретателност и военен гений, защото е бил силен в своята кауза – националното обединение на България. Това заяви президентът Румен Радев, който присъства на официалната премиера на документалния филм "Белите орли".

Прожекцията, представена в Дома на киното от сценарист полк. проф. д.в.н. Димитър Недялков, режисьор Владимир Щерянов и продуцент Добромир Чочов, разказва историята на германския лейтенант Рудолф фон Ешвеге и българските поручици Владимир Балан и Иван Узунов, пилоти–изтребители, бранили небето на Беломорието и Източния сектор на Македонския фронт през Първата световна война.

Държавният глава посочи, че българската кинематография е в голям дълг към славната история на Българската армия в нашите войни за национално освобождение, независимост и  обединение.

"Славните страници от българската история заслужават екранизация“, подчерта още президентът Румен Радев и добави, че ще продължи да подкрепя създаването на документални филми с такава тематика.

Снимка: Прессекретариат на държавния глава

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 

1
1 rate up comment rate down comment 1
Илиана
преди 3 месеца
Най-достойният, най-родолюбивият, най-еродириният български президент от много години насам. Дано да имаметакива като него много, които наистина милеят, тачат и защитават родината ни. Сигнализирай за неуместен коментар